-------------------------------------------------- --------------------------------------------------
Makluman : Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk di TERJAH, di BONGKAR atau di KERJAKAN, sila KLIK SINI atau scroll terus ke bawah blog untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH). --------------------------------------------------

BLOGGERS NETWORK @ PERAK

KALIMAH ALLAH dan penggunaannya

~Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak permohonan Kementerian Dalam Negeri (KDN) melarang orang-orang bukan Islam dari menggunakan perkataan 'Allah'. Saya terpanggil untuk memberikan pendapat diatas apa yang telah terjadi. Sesungguhnya, bagi saya penggunaan Kalimah ALLAH seharusnya ekslusif kepada umat ISLAM sahaja.

Sememangnya satu pengajaran kepada bangsa Melayu yang dilahirkan sebagai umat ISLAM...Pengajaran yang pertama harus diberikan kepada anak yang baru dilahirkan ke dunia ini adalah kenal Allah...cinta Allah dan sayang Allah sebagai mana terucap di telinga seorang bayi yang baru dilahirkan.

Tuhan kita sekalian umat Islam adalah ALLAH apakah khalimah Allah ini boleh dikongsikan dengan agama yang lainnya, bagaimana kelak apabila ada anak-anak kita akan memanggil nama tuhan agama lain...Bangkitlah wahai bangsa ku...sedarlah...agama kita sedang dipermainkan...yang lebih menyedihkan, ada yng bersetuju dengan keputusan ini...dimanakah letaknya maruah agama kita...

1 Comments:

  Anonymous

Sunday, January 10, 2010

Subject: Aku Dah Cakap Puak Ni "BANGANG"..!

http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=16872801be&view=att&th=12616097060a5079&attid=0.1&disp=emb&zw

Mim Lam Alif Ya Wau - bunyinya -

A) Islam
B) Allah
C) MeLAYU
D) UMNgOk

Pilih jawapan anda.

*Gambar diatas aku cilok dari blog :: RUANG BICARA PRIA MALAYA ::, sekitar "Demo Menjulang & Mempertahankan Kalimah Allah (Bukan Menjulang Bangsa Melayu)". tu... bendera "Jalur 3 (Hijau, Kuning, Merah) pun ada jugak tu apahal..?

Aku dah cakap... Puak-puak pro UMNgOk ni "BANGANG"..!

Apa pun jelas lah disini, kalimah "MELAYU" memang tidak boleh dipisahkan dengan identiti 'mereka'.....dimana ada perhimpunan/demontrasi (oleh kumpulan 'mereka'), disitulah ada kain rentang "melayu", banner "Melayu", poster yang berkaitan dengan "Melayu"....bahkan dalam perhimpunan untuk memperjuangkan kalimah Allah ini pun kalimah "Melayu" tidak boleh dilupakan..seolah-olah 'Melayu' adalah segalanya...

Mungkin pada mereka, kalimah Allah untuk orang Melayu, atau Melayu sangat cinta dan sayangkan kalimah Allah, atau memperjuangkan Melayu bermakna memperjuangkan kalimah Allah, atau mungkin ada maksud yang lain?..:) fikir-fikirkan...

Sebelum berpisah, ada baiknya korang tengok video dibawah, ada persamaan dgn isu ini, ada perkaitan tentang Melayu dan jawi...bak kata P. Ramlee n the geng.."Alif Mim Nun Wau, Alif tendang Wau=Sarkis daa" :)

Related Posts with Thumbnails

RECENT POSTS

WHAT VISITORS SAY ABOUT US

-------------------------------------------------------------------
WE WOULD REALLY APPRECIATE YOUR COMMENT, PLEASE !

-------------------------------------------------------------------
"Cerita yang dibawa oleh 10 budak itam ada faktanya..."
- Teropongalam
-------------------------------------------------------------------
"Cuma harapan saya, agar 10sbh lebih kuat berusaha untuk menjadi mata-mata dalam pentadbiran UMNO kini terutamanya di Negeri Perak."
- Mahasiswa
-------------------------------------------------------------------
"...rakyat sudah pun sedar, yang mana kaca yang mana intan! PRU13 nanti tsunami politik akan terus berlaku tapi.InsyaAllah BN dan UMNO kembali dipercayai oleh rakyat."
- Pak Tam
-------------------------------------------------------------------
"...TERUSKAN BONGKAR. JGN BIARKAN MEREKA DUDUK DGN TENANG..."
- Jeffry
-------------------------------------------------------------------
"Memang dah merosot, sebab nya PAS suka jadi "KUDA" DAP dan PKR. PAS sanggup jual maruah bangsa dan agama demi politik!"
- Malaysian-2Day
-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------- Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk dikongsi bersama, anda boleh gunakan ruangan dibawah untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH)
Nama Anda:
Email Anda:
Tajuk :
Isu/Cerita/Apa²jelah! :
Image (case-sensitive):