-------------------------------------------------- --------------------------------------------------
Makluman : Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk di TERJAH, di BONGKAR atau di KERJAKAN, sila KLIK SINI atau scroll terus ke bawah blog untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH). --------------------------------------------------

BLOGGERS NETWORK @ PERAK

Benarkah senario ini berlaku?

~



Dalam mencari-cari isu untuk dimuatkan dalam blog, 10SBH terjumpa dengan satu blog ni shamsuleffendey, yang kelihatannya memang pro kepada pembangkang. Artikel tentang seseorang yang berjawatan di salah sebuah Politeknik Negeri Perak. Menurut sumber beliau, individu yang cukup berjawatan di institusi Pengajian Tinggi di Perak itu sedang disiasat oleh SPRM. Paling tidak menyenangkan hati, bukan sekali disiasat malahan telah beberapa kali berjumpa dengan pegawai SPRM.

Turut disentuh perilaku isteri pegawai terbabit yang melebihi kuasa beliau sehingga digelar “Ketua Pengarah”. Dikhabarkan menggunakan kuasa suami beliau untuk menjalankan program yang digemari sehinggakan “program Battle of the bands” yang dijalankan itu pun dipolitikkan. Lebih menghairankan, isu salah laku terhadap duit Alumni Politeknik turut dinyatakan.

Kenyataan yang dikeluarkan, menimbulkan tanda tanya kepada 10SBH. Jangan hanya kerana menginginkan publisiti, kenyataan sebegini dikeluarkan. Andai kepalsuan yang diberikan dan bukan suatu yang benar. Bukan apa, cuma kalau boleh kita turuti tataetika penulisan blog yang telah digariskan. 10SBH juga berharap agar siasatan secara adil dapat dijalankan. Buat Kerajaan Negeri Perak serta Exco Pendidikan kita, buktikan kepada mereka bahawa kenyataan ini amat salah sama sekali.

6 Comments:

  Warden

Wednesday, January 13, 2010

Bongkar!! Jawab jgn xjawab..

Makan duit alumni tue..mewah nya pegawai ni .. siapa pegawai tu ye?

Masa aku student dulu,aku cukup marah ngan pegawai2 or lecturer2 yang belagak bagus nie..kalau betul la cerita nie..pihak bewajib..amik lah tindakan..

  Tungaklangit

Wednesday, January 13, 2010

SALAM

KALAU BENAR ADA BUKTI SALAHGUNA KUASA BERLAKU MAKA AMBILLAH TINDAKAN TAPI JANGANLAH PULA DIKAITKAN DENGAN MANA-MANA PARTI

  Mahasiswa

Thursday, January 14, 2010

Aku setuju.Yang mana salah..hadapkan.

Spoil ipt la bro..uitm still da best!

  10 BUDAK HITAM

Thursday, January 14, 2010

10SBH harap ada pihak buka mata..sokong Tungaklangit..

  rizuan mh

Thursday, January 14, 2010

salam ziarah 10SBH

saya mohon maaf kerana masih belum masukkan link blog Tuan ke blog saya.buat masa ini agak sibuk uruskan mcm2 hal kat kampus..ada masa insya-Allah saya akan edit layout.perancangan dah ada cuma belum terlaksana saja..bersama kita berjuang!!

  10 BUDAK HITAM

Thursday, January 14, 2010

rizuan,

tak mengapa..tak letak lagi pn 10SBH ttp letak dulu :)

Kepada Semua,

Salam Perjuangan, Terima kasih jadi followers 10SBH!

Related Posts with Thumbnails

RECENT POSTS

WHAT VISITORS SAY ABOUT US

-------------------------------------------------------------------
WE WOULD REALLY APPRECIATE YOUR COMMENT, PLEASE !

-------------------------------------------------------------------
"Cerita yang dibawa oleh 10 budak itam ada faktanya..."
- Teropongalam
-------------------------------------------------------------------
"Cuma harapan saya, agar 10sbh lebih kuat berusaha untuk menjadi mata-mata dalam pentadbiran UMNO kini terutamanya di Negeri Perak."
- Mahasiswa
-------------------------------------------------------------------
"...rakyat sudah pun sedar, yang mana kaca yang mana intan! PRU13 nanti tsunami politik akan terus berlaku tapi.InsyaAllah BN dan UMNO kembali dipercayai oleh rakyat."
- Pak Tam
-------------------------------------------------------------------
"...TERUSKAN BONGKAR. JGN BIARKAN MEREKA DUDUK DGN TENANG..."
- Jeffry
-------------------------------------------------------------------
"Memang dah merosot, sebab nya PAS suka jadi "KUDA" DAP dan PKR. PAS sanggup jual maruah bangsa dan agama demi politik!"
- Malaysian-2Day
-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------- Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk dikongsi bersama, anda boleh gunakan ruangan dibawah untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH)
Nama Anda:
Email Anda:
Tajuk :
Isu/Cerita/Apa²jelah! :
Image (case-sensitive):