-------------------------------------------------- --------------------------------------------------
Makluman : Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk di TERJAH, di BONGKAR atau di KERJAKAN, sila KLIK SINI atau scroll terus ke bawah blog untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH). --------------------------------------------------

BLOGGERS NETWORK @ PERAK

Jangan Buat Kacau!

~



10SBH memetik kata-kata DS Dr. Zambry dalam mengulas kejadian cubaan membakar gereja di Taiping, "Tindakan merosak dan membakar rumah ibadat tidak boleh diterima sama sekali dan dalam agama mana sekalipun, ia tidak pernah menghalalkan perbuatan gila itu. Saya memberi amaran Kerajaan Negeri tidak akan biarkan kejadian seumpama itu terus berlaku".

Tindakan yang sebegitu bukan sahaja boleh menimbulkan kekacauan malahan turut menganggu gugat keharmonian hidup rakyat Malaysia. Beliau juga turut memberi amaran kepada mana-mana pihak yang cuba menagih atau meraih keuntungan politik dalam kejadian seumpama itu dan meminta mereka untuk menghentikan perbuatan itu dengan segera.

DS Dr. Zambry juga menyatakan " kita tidak akan membiarkan golongan ekstremis, komunis, pencetus huru-hara dan golongan pengganas bandar bertindak sesuka hati bagi memenuhi kepentingan mereka". 10SBH menyokong penuh dengan kenyataan DS Dr. Zambry agar negara Perak akan terus aman dan harmoni.




21 Comments:

  aL-MaRBaWi

Monday, January 11, 2010

Terima kasih saudara kerana sudi mengunjungi blog saya yang tidak seberapa itu.

Sama-samalah kita berjuang menegakkan kebenaran kerana kebenaran sudah pasti mengatasi kebatilan.

Saya juga sudah menjadi follower blog saudara, harap kita dapat sama-sama berkongsi maklumat dalam menyampaikan kebenaran!

  Pas Tambun

Monday, January 11, 2010

Mendedahkan sesuatu kebenaran dalam kehidupan amat sukar. Pasti ada yang menentang, akan tetapi sekiranya kita mengampu, menyanjung seseorang pemimpin itu baik benar atau tidak kata-katanya maka percayalah kita akan selamat didunia tapi belum tentu akan selamat di akhirat.

  10 BUDAK HITAM

Monday, January 11, 2010

Terima kasih saudara marbawi,

Dalam alam cyber ini tidak kira blog kecil atau besar,ramai atau sikit,popular atau tidak..
tapi atas nama perjuangan agama,bangsa dan negara, kita bersatu dan bersama-sama mengorak langkah menegakkan keadilan.

10sbh ucapkan terima kasih kepada semua komuniti bloggers yang sanggup ketepikan haluan masing-masing dan bergerak selari atas satu tujuan yang sama.

Pas Tambun,10sbh akan cuba sedaya upaya mendedahkan dan membongkar kesilapan tidak kira pihak kerajaan mahupun pakatan.Dan 10sbh harapkan semoga apa yang ditulis akan membuka mata semua pihak betapa ketulusan kerajaan akan tetap dipersoalkan kerana sebagai manusia kita tidak lari dari kesilapan dan kealpaan.

10sbh menyokong dan menyahut seruan DS Zambry, untuk tidak akan membiarkan golongan ekstremis, komunis, pencetus huru-hara dan golongan pengganas bandar bertindak sesuka hati bagi memenuhi kepentingan mereka.

Ok bro!

  YANG GAMBI

Monday, January 11, 2010

Salam, 10BH, kebenaran selalunya lambat terserlah..... yang benar tetap benar, tetapi kita perlu tegas dan mencari jalan yang terbaik untuk menonjolkan kesilapan, kemungkaran seseorang............. bukan dengan membutatuli sehingga boleh menjatuhkan maruah, menjejaskan keharmonian.....

  ustaz nor amin

Monday, January 11, 2010

salam saya follow anda kembali, jom tukar2 link dengan saya, saya akan linkkan blog anda di mega link saya

  UMNO Cawangan Gombak Selatan

Monday, January 11, 2010

Salam Perjuangan,

Jutaan Terima Kasih kerana sudi melayari blog kami.

Marilah kita bekerjasama dalam menjawab segala dakyah yang dilemparkan pembangkang..

Insyaallah, usaha kita diberkati Allah.

Ketua UMNO Cawangan Gombak Selatan, En. Abd. Razak Muhamad menyampaikan Salam Kasih khas buat anda.

SEKIAN,

CREW EDITOR BLOG
UMNO CAWANGAN GOMBAK SELATAN.

  UMNO Cawangan Gombak Selatan

Monday, January 11, 2010

Kami telah linkkan blog anda di blog kami...

  kelapa mawar

Monday, January 11, 2010

salam semula buat 10SBH..

ma kasih kerana mengunjungi blog saya..KELAPA MAWAR..

SAYA follow blog sdr..juga.

  10 BUDAK HITAM

Monday, January 11, 2010

Salam,

Pada Ustaz Nor Amin, kami dahului dengan ucapan terima kasih. Alhamdulillah kita dapat saling bantu-membantu dan saling berkongsi idea fikiran dalam satu perjuangan yang sama.Insyallah.

UMNO Cawangan Gombak Selatan,
Sama-sama .. kirimkan salam kasih kami kembali pada En Abdul Razak dari Pejuang 10 Si Budak Hitam dari Perak.Walaupun dihalangi jarak berbatu-batu, namun perjuangan kita di dalam blog sentiasa mendekatkan kita.

  10 BUDAK HITAM

Monday, January 11, 2010

Buat Kelapa Mawar,terima kasih 10sbh ucapkan..

  denaihati

Monday, January 11, 2010

TUan terima kasih sudi singgah dan tinggalkan komen di 1-Malaysia.blogspot.com. Saya dah masukkan blog ini ke dalam bloglist kami. Semuga Malaysia terus DAMAI.

  Tungaklangit

Monday, January 11, 2010

salam sdr 10sibudak hitam

saya menyokong usaha saudara selagi saudara dijalan yang benar
saudara kini dilinkkan dlm blog saya

salam sejahtera

  Ustaz Nor Amin Sayani Bin Zainal

Tuesday, January 12, 2010

salam ana masukkan blog anda di mega link saya, terima kasih linkkan blog saya di sini, saya hargai anda

  Yb Raz

Tuesday, January 12, 2010

syabas kerana sama sama berjuang menentang pakatan.

  10 BUDAK HITAM

Tuesday, January 12, 2010

Assalamualaikum,

Hi denaihati,

Terima kasih.Damai selamanya..Insyallah!

Tunggaklangit,
Insyallah,tidak kira Kerajaan mahupun Pakatan..yang salah tetap 10sbh terjah!

Ustaz Nor Amin Sayani,
Terima kasih 10sbh ucapkan.10sbh juga hargai atas mega link ustaz.

Go go Raz..!

  penpusaka

Wednesday, January 13, 2010

Salam ziarah,
Tkasih kepada 10SBH atas kesudian singgah diblog penpusaka.Saya kini juga menjadi followers blog 10SBH,moga bersama kita memperkukuh ukhwah dan kesatuan perjuangan.

Penpusaka bersetuju penuh dengan kenyataan Dr.Zambry, namun kita juga dalam masa sama perlu bertindak tegas dan tuntas.

Provokasi jahat mestilah terlebih dahulu dimatikan!

  shahboy

Wednesday, January 13, 2010

salam 10 budak hitam.. sy akan semtiasa link kan blog saudara dengan sy.. maaf lama menyepi mencari ilham.. sama2 kita tegakkan agama bangsa dan negara... =)

www.brokenthecode.blogspot.com

  10 BUDAK HITAM

Wednesday, January 13, 2010

Salam penpusaka,

Terima kasih kembali atas kesudian menjadi followers dan linkkan 10sbh di blog saudara.Benar,10sbh menyokong penpusaka dalam menentang provokasi-provokasi jahat yang boleh membawa perpecahan dan perbalahan.

Salam Shahboy,

Biar menyepi seketika,tetapi sekali bersuara menggegar dunia!

  JomoSamaTuaran

Wednesday, January 13, 2010

Salam...

Salam persaudaraan untuk anda di negeri Perak darul Aman.. terima kasih kerana sudi menjemput saya menyertai anda semua mengempur PAKATAN PEMBANGKANG di Malaysia ini.

Berbalik kepada tajuk artikel ini `Jangan Buat Kacau.'.. pihak berkuasa perlu berhati-hati dalam menangani masalah ini kerana selalunya, dalam kesempitan begini, sentiasa ada orang yang akan mencari kesempatan.

Menteri KDN sudah cakap.. kepada sesiapa yang mencetuskan suasana panas ini akan diambil tindakan.. sudahkah diambil tindakan pada kumpulan yang berbondong-bondong datang ke mahkamah untuk memohon kebenaran menggunakan perkataan itu, bagaimana dengan the HERALD.. sudah digantung pengedarannya di negara ini??

Penyebab dab pencetus masalah ini sudah jelas dan nyata, bila lagi nak ambil tindakan?? Jangan pula sampai rakyat jelata yang akan menggunakan siku dan lutut mereka dalam menegakkan hak mereka.. itu sudah terbalik kot sudah tu.

Selamat berjuang untuk anda semua dari saya dan rakan-rakan di Tuaran, terima kasih diatas kesudiaan MB Perak menjadi Bapa Angkat kepada bahagian UMNO Tuaran.
Selamat.....

  Z-MAY

Wednesday, January 13, 2010

ada makhluk ke 3 yg mencurahkan petrol dlm api. ambil kesempatan utk anti melayu.

  10 BUDAK HITAM

Wednesday, January 13, 2010

Salam Jomo..

Perak Darul Ridzuan saudara jomo, Kedah Darul Aman .. hehe
Sampaikan salam pada semua di Tuaran juga.10sbh disini sentiasa menyokong usaha DS Zambry dalam menerajui Kemajuan Negeri Perak.Insyallah dimana kelemahan dan kesilapan akan kami tegur untuk kesejahteraan semua rakyat di Perak.

Salam Z-May,
Semuanya masih dalam siasatan,10sbh juga rasakan ada org ke 3 dalam isu ini,tetapi apapn kita tunggu hasil siasatan siapakah dalang di sebalik kejadian pembakaran gereja ini terutamanya di melibatkan gereja-gereja di Perak.Insyallah.

Related Posts with Thumbnails

RECENT POSTS

WHAT VISITORS SAY ABOUT US

-------------------------------------------------------------------
WE WOULD REALLY APPRECIATE YOUR COMMENT, PLEASE !

-------------------------------------------------------------------
"Cerita yang dibawa oleh 10 budak itam ada faktanya..."
- Teropongalam
-------------------------------------------------------------------
"Cuma harapan saya, agar 10sbh lebih kuat berusaha untuk menjadi mata-mata dalam pentadbiran UMNO kini terutamanya di Negeri Perak."
- Mahasiswa
-------------------------------------------------------------------
"...rakyat sudah pun sedar, yang mana kaca yang mana intan! PRU13 nanti tsunami politik akan terus berlaku tapi.InsyaAllah BN dan UMNO kembali dipercayai oleh rakyat."
- Pak Tam
-------------------------------------------------------------------
"...TERUSKAN BONGKAR. JGN BIARKAN MEREKA DUDUK DGN TENANG..."
- Jeffry
-------------------------------------------------------------------
"Memang dah merosot, sebab nya PAS suka jadi "KUDA" DAP dan PKR. PAS sanggup jual maruah bangsa dan agama demi politik!"
- Malaysian-2Day
-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------- Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk dikongsi bersama, anda boleh gunakan ruangan dibawah untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH)
Nama Anda:
Email Anda:
Tajuk :
Isu/Cerita/Apa²jelah! :
Image (case-sensitive):