-------------------------------------------------- --------------------------------------------------
Makluman : Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk di TERJAH, di BONGKAR atau di KERJAKAN, sila KLIK SINI atau scroll terus ke bawah blog untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH). --------------------------------------------------

BLOGGERS NETWORK @ PERAK

Lagi Bukti Rakyat Didahulukan...

~



Di atas dasar aspirasi 1 Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan, sekali lagi Kerajaan Negeri Perak membuktikan bahawa aspirasi tersebut menjadi tunjang pentadbiran negeri Perak. Ia dizahirkan dengan "pemberhentian projek pembinaan 13 rumah kedai pejabat di kawasan padang permainan di Pusing".



Keputusan berkenaan dinyatakan sendiri oleh Ketua UMNO Bahagian Batu Gajah merangkap merangkap Pengerusi BN Parlimen Batu Gajah iaitu Datuk Mohd Yusoff Kassim. Beliau berkata "pembatalan itu menunjukkan sikap prihatin Kerajaan Negeri, sekali gus merealisasikan slogan 1 Malaysia: Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan yang dilaungkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak".

“Bagaimanapun kerajaan akan mempertimbangkan kawasan sesuai untuk menggantikan tapak kepada pemaju agar situasi berkenaan tidak menyebelahi satu pihak sahaja,” katanya lagi.

Diatas keperihatinan yang ditunjukkan, 10SBH berharap agar Kerajaan Negeri Perak akan dapat sentiasa memantau masalah rakyat. Tahniah diucapkan...

9 Comments:

  Anonymous

Friday, January 15, 2010

Kenapa projek perumahan ini dihentikan? Atas masalah apa?

  Anonymous

Friday, January 15, 2010

Selamat petang,
Sebenarnya penduduk khasnya masyarakat Cina membantah krn tapak tersebut asalnya adalah gelanggang bola keranjang dan telah diambil oleh sebuah syarikat swasta untuk membina 13 unit rumah kedai. Segala usaha telah dibuat oleh penduduk termasuklah membangkitkannya kepada kerajaan pakatan rakyat melalui YB Sivakumar ADUN Tronoh yang mana Pusing adalah bawahnya tetapi janji tinggal janji. Namun atas insiatif Dato' Yusoff Kassim dan AJK BN Parlimen Batu Gajah, akhirnya mendapat perhatian dan kerjasama oleh YAB MB Perak. Dalam masa kurang seminggu, YAB MB telah mengumumkan bahawa tanah tersebut akan diserahkan semula kepada penduduk Pusing bagi tujuan awam. Terbukti bahawa YAB MB dan semua pemimpin BN mengutamakan rakyat. Tahniah kepada semua.

Ikhlas dari,
PEMERHATI POLITIK DUN TRONOH.

  Anonymous

Friday, January 15, 2010

Ic..spatutnya artikel kena terangkan lah sket asal usul camni baru org fhm kenapa.

Walaubagaimanapun, terima kasih diucapkan pada pemerhati politik dun tronoh atas penerangan saudara..

Tahniah MB! Beginilah baru rakyat percaya pentadbiran MB!

  det

Friday, January 15, 2010

jemputan ke program dialog bersama pemimpin, sila emailkan nama penuh, no kp, nama blog dan no telefon kepada saya di darulehsan.blog@gmail.com, secepat mungkin.

  Jeffry

Friday, January 15, 2010

SLM BRO..TAK SYAK LG..UMNO MMG JUARA RAKYAT.

FUCKATAN?..PRU13 = GET LOST! KEHKEHKEH

  10 BUDAK HITAM

Friday, January 15, 2010

Salam Det,

Kepada semua pengunjung blog 10SBH,sesiapa yang berminat untuk program dialog ini serahkan butiran2 seperti yang diminta det.TQ

Salam Jeffry,

Alhamdulillah.BN terutamanya di Perak semakin dipercayai dan disokong rakyat.Insyallah PRU13 nnti,berkat usaha blogger sprt Jeffry juga mampu meyakinkan rakyat untuk terus mengundi Barisan Nasional

  zamspotte

Saturday, January 16, 2010

huhu... memang pakatan tau berpakat jer... Barisan jugak yang tersusun dan kemas dalam membela nasib rakyat

  pejuang///

Saturday, January 16, 2010

Terima kasih 10sbh atas liputan tersebut. Sememangnya setelah UBN mengembalikan tanah tersebut kpd rakyat. Hari ini dalam Sinar, ADUN Tronoh, Si Sivakumar cuba menangguk di air keruh. Rakyat khasnya masyarakat Cina di Pusing lebih mengetahui.
Memang benar UMNO Juara Rakyat.

  10 BUDAK HITAM

Monday, January 18, 2010

Salam zamspotte,

Insyallah selagi pemimpin kita di jalan yg benar dan menjaga kepentingan rakyat,10SBH tetap menyokong penuh setiap usaha yang diambil.

Salam pejuang\\\,

Betul tu saudara, rakyat dilihat menghargai setiap sumbangan kerajaan.Namun, pakatan kerap memutarbelit fakta sehinggakan usaha sedemikian dikatakan menunjuk-nunjuk dan sebagainya.Walhal,tanpa campurtangan pemimpin,masalah tersebut masih tidak dapat diselesaikan sehingga kini.Harapkan Sivakumar? Janji hanya tinggal janji,apa yang dijanjikan semuanya propaganda tidak bertanda,dan dilihat rakyat sebagai ikon 'Siva - Who Let The Dogs Out'.

Related Posts with Thumbnails

RECENT POSTS

WHAT VISITORS SAY ABOUT US

-------------------------------------------------------------------
WE WOULD REALLY APPRECIATE YOUR COMMENT, PLEASE !

-------------------------------------------------------------------
"Cerita yang dibawa oleh 10 budak itam ada faktanya..."
- Teropongalam
-------------------------------------------------------------------
"Cuma harapan saya, agar 10sbh lebih kuat berusaha untuk menjadi mata-mata dalam pentadbiran UMNO kini terutamanya di Negeri Perak."
- Mahasiswa
-------------------------------------------------------------------
"...rakyat sudah pun sedar, yang mana kaca yang mana intan! PRU13 nanti tsunami politik akan terus berlaku tapi.InsyaAllah BN dan UMNO kembali dipercayai oleh rakyat."
- Pak Tam
-------------------------------------------------------------------
"...TERUSKAN BONGKAR. JGN BIARKAN MEREKA DUDUK DGN TENANG..."
- Jeffry
-------------------------------------------------------------------
"Memang dah merosot, sebab nya PAS suka jadi "KUDA" DAP dan PKR. PAS sanggup jual maruah bangsa dan agama demi politik!"
- Malaysian-2Day
-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------- Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk dikongsi bersama, anda boleh gunakan ruangan dibawah untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH)
Nama Anda:
Email Anda:
Tajuk :
Isu/Cerita/Apa²jelah! :
Image (case-sensitive):