-------------------------------------------------- --------------------------------------------------
Makluman : Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk di TERJAH, di BONGKAR atau di KERJAKAN, sila KLIK SINI atau scroll terus ke bawah blog untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH). --------------------------------------------------

BLOGGERS NETWORK @ PERAK

MENJELANG 9 FEB : CABARAN DIBERI, APA KATA PAKATAN?

~


Menjenguk ke blog saudara Nizam Isa, 10SBH tabik spring dengan CABARAN baru yang telah dikeluarkan oleh DS Dr. Zambry Abd Kadir berikutan kumpulan Pakatan rakyat yang tidak berhenti-henti menyalak akibat dari kegilaan kuasa yang melampau.

Pendapat 10SBH, andai benar seperti yang mereka 'lalakkan' bahawa populariti mereka tetap berada di tahap yang sama tanpa ada sedikit pengurangan, maka elok benarlah jika dapat mereka bersama-sama meletak jawatan. Apa yang perlu ditakutkan andai anda berada dengan kebenaran, yang perlu ditakuti jika anda berada di pihak yang salah!

Inilah masanya untuk membuktikan kepada rakyat bahawa apa yang dikatakan kepada rakyat adalah benar sama sekali dan tidak ada yang benar melainkan benar-benar belaka. Buat Nizar, andai benar seperti dikata dipersilakan anda MELETAK JAWATAN. Sama-sama kita nantikan!!!

Related Issue :

http://nizamisa.blogspot.com/2010/02/bubar-dun-cabaran-kepada-nizar.html


http://ustazsaid.blogspot.com/2010/02/cabaran-yang-tidak-perlu.html


http://yeopparit.blogspot.com/2010/02/ds-zamry-cabar-pr-di-perak-kosongkan-28.html

6 Comments:

  b c n

Tuesday, February 02, 2010

Hmm... kalau letak jawatan, mana dah boleh bertanding balik.. itu peraturan!

Zambry ni terlebih bijak ke ?

  Anonymous

Tuesday, February 02, 2010

1 February, Ipoh - Dalam sidang media di Pejabat Pakatan Rakyat Negeri Perak, ketika ditanya oleh wartawan, Dr. Khairudin selaku naib President PAS Perak menyatakan Zambry mengeluarkan pernyataan yang bodoh apabila beliau mencabar kesemua 28 Adun Pakatan Rakyat untuk meletak jawatan dan diadakan pilihan raya semula di Dun-dun mereka.

Dato’ Seri Zambry yang sebelum ini mencabar kesemua Adun Pakatan Rakyat untuk meletakkan jawatan dalam satu sesi temubual di PerakFM juga menyatakan bahawa tidak akan ada pilihanraya di negeri Perak.

Speaker Dewan Undangan Negeri Perak yang juga Adun Tronoh, YB S.Sivakumar juga mempertikai kenyataan Zambry kerana cuba untuk mencabar sokongan rakyat di kawasan Pakatan Rakyat. Seharusnya Zambry juga patut mencuba nasib yang sama di kawasan mereka sendiri (BN) jika mereka rasa rakyat masih menyokong mereka.

Dalam sidang media yang sama, Pakatan Rakyat Perak mengumumkan, sempena memperingati Kudeta di Perak, semua Adun Pakatan Rakyat akan mengadakan rombongan kesemua DUN di Perak. Rombongan tersebut akan diadakan pada 6 February 2010 bermula di Pokok Demokrasi. 2 buah bas yang akan membawa kesemua Adun Pakatan Rakyat akan menuju destinasi tertentu untuk menyampaikan sumbangan dan berita berkenaan apa yang terjadi di negeri Perak. Sebuah bas akan menuju ke bahagian utara Perak dan sebuah lagi ke bahagian selatan Perak.

Adun Titi Serong yang juga Ketua Penerangan PAS Perak, YB Drs Khalil Idham Lim juga menerangkan isu balak yang disita di kawasan Grik. Beliau bersama dengan beberapa Adun Pakatan Rakyat telah membuat laporan kepada SPRM Perak berkenaan balak yang disita oleh Jabatan Perhutanan. Hasil siasatan awal mereka, balak yang disita itu adalah disebabkan pembalakan yang haram dan juga tidak mengikut spesifikasi yang dibenarkan. Maka dengan itu, PAS Negeri Perak merasakan ada salahguna kuasa berlaku dalam pemberian tender balak sehingga balak terpaksa disita oleh Jabatan Perhutanan.

  anjar

Tuesday, February 02, 2010

memangla kalau dah letak jawatan tak boleh bertanding selama 5 tahun, zambry ni bukan terlebih bijak tapi terlebih bodoh, dia ingat org bodoh mcm dia tak tau undang2.

  Anonymous

Tuesday, February 02, 2010

Tak pasal pasal Zamry mencabar agar DS Nizar dan 27 ADUN Pakatan Rakyat meletakkan jawatan bagi menguji kepercayaan dan sokongan rakyat. Kenyataan ini dilihat satu kenyataan yang sangat kelakar dan bersifat krtun. Sepatutnya yang dicabar letak jawatan ialah 3 ADUN lompat yang memberi sokongan kepada BN. Bengong apa Zamry Kadir ni???

Kedudukan 28 ADUN Pakatan Rakayt langsung tiada keraguan malah tiada pertikaian. Yang menjadi keraguan dan masalah ialah 3 ADUN katak yang bertanding di atas tiket kompenan Pakatan Rakyat dan menrokong BN yang memusuhi Pakatan Rakyat. Yang menjadi keraguan ialah jawatan Menteri Besar Perak. Ia dipertikaikan oleh rakyat dan pertikaian nya di bawa ke Mahkamah. Sepatutnya 3 ADUN lompat dan Menteri Besar yang dipertikaikanlah yang meletakkan jawatan , bukan ADUN Pakatan Rakyat.

Kenyataan Zamry dilihat sebagai kenyataan yang amat terdesak. Kenyataan seorang yang hilang keyakinan terhadap sokongan rakyat kepadanya dan kerajaan haram yang dipimpninya. DS Nizar telah menyatakan bahawa Pakatan Rakyat akan memohon dari Baginda Sultan untuk membubarkan DUN Perak jika mahkamah memihak kepada beliau. Demi keadilan dan kestabilan politik dan ekonomi Perak, itu tindakan terbaik.

Menyerahkan mandat kepada rakyat adalah jalan terbaik.Bukan 28 ADUN sahaja tetapi semua ADUN yang ada di Perak. Hanya itu jalan terbaik mengukur sokongan dan pilihan rakyat Perak terhadap corak pemerintahan yang menjadi pilihan mereka. Selain dari itu.. hanya menambah kekusutan yang sedia ada sahaja...

  Anonymous

Thursday, February 04, 2010

hahaha ini yang bodoh penyokong pakatan rakyat

jadi sekarang kita cerita pasal rakyat lah bangang!
itu sebab namanya pakatan rakyat!

demi rakyat letak jawatan lah bodoh itu maksudnya... hissss kenapa tak mampus awal

  10 BUDAK HITAM

Thursday, February 04, 2010

b c n said...

Hmm... kalau letak jawatan, mana dah boleh bertanding balik.. itu peraturan!

Zambry ni terlebih bijak ke ?
__________________________________

anjar said...

memangla kalau dah letak jawatan tak boleh bertanding selama 5 tahun, zambry ni bukan terlebih bijak tapi terlebih bodoh, dia ingat org bodoh mcm dia tak tau undang2.

-----------------------------------

10SBH : DS Zambry MENCABAR letak jawatan BUKAN mencabar bertanding semula.SEKALI LAGI DIULANGI, BUKAN MENCABAR BERTANDING SEMULA.Kalau berani.. letak jawatan tengok! Ada beran? Ha? tak boleh bertanding semula?Oh ye ke..Ha,Gantikan dgn orang lain.Kenapa terngaNGA?Xde calon lain dah? Oh lupa,dalam byk2 calon,Nizar la yang paling pandai yek?

Wakil Pakatan Rakyat yg lain semua BODOH BAHALOL ke?

Tu lah,lain kali jgn pandai cakap kalau xpaham BAHASA MELAYU!

Lepas fahamkan betul-betul BAHASA MELAYU,CUBA FAHAM INI SEMULA.31 Kerusi Barisan Nasional adalah LEBIH BESAR DARIPADA 28 Kerusi Pakatan.Formulanya 31>28. FAHAM? MAKA BARISAN NASIONAL LAH PARTI YANG LAYAK MEMERINTAH NEGERI.LUPAKANLAH NIAT BUBAR DUN TU WAHAI SAHABAT!

10SBH Mohon Maaf andaikata kami mengguris hati anda.Marilah kita sama-sama berfikir sejenak.

Related Posts with Thumbnails

RECENT POSTS

WHAT VISITORS SAY ABOUT US

-------------------------------------------------------------------
WE WOULD REALLY APPRECIATE YOUR COMMENT, PLEASE !

-------------------------------------------------------------------
"Cerita yang dibawa oleh 10 budak itam ada faktanya..."
- Teropongalam
-------------------------------------------------------------------
"Cuma harapan saya, agar 10sbh lebih kuat berusaha untuk menjadi mata-mata dalam pentadbiran UMNO kini terutamanya di Negeri Perak."
- Mahasiswa
-------------------------------------------------------------------
"...rakyat sudah pun sedar, yang mana kaca yang mana intan! PRU13 nanti tsunami politik akan terus berlaku tapi.InsyaAllah BN dan UMNO kembali dipercayai oleh rakyat."
- Pak Tam
-------------------------------------------------------------------
"...TERUSKAN BONGKAR. JGN BIARKAN MEREKA DUDUK DGN TENANG..."
- Jeffry
-------------------------------------------------------------------
"Memang dah merosot, sebab nya PAS suka jadi "KUDA" DAP dan PKR. PAS sanggup jual maruah bangsa dan agama demi politik!"
- Malaysian-2Day
-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------- Sekiranya anda mempunyai isu atau cerita untuk dikongsi bersama, anda boleh gunakan ruangan dibawah untuk email terus kepada kami 10 SI BUDAK HITAM (10SBH)
Nama Anda:
Email Anda:
Tajuk :
Isu/Cerita/Apa²jelah! :
Image (case-sensitive):